14 Ekim 2013 Pazartesi

YAKIŞMIYOR


Nicedir aklımı huzursuz eden bir konu. Bu günümüzde kadınların biraz fazla küfür etme durumu. Özellikle nesil olarak daha bir seksen ortası ve sonları, doksan başları gibi doğan hanımlarımızın ağzında dolanan küfürler. 

Yeri geldiğinde ağızdan okkalı çıkan küfür gibisi yok. Hadi o bile tartışılır ama çok güzel örnekleri geliyor bazen... Hayat öyle bir orta yapıyor ki, karşındaki öyle bir kesiyor ki sana topu onun gelişine enfes bir küfür ediveriyorsun, cuk diye oturuyor. 

Gel gör ki;

kadına ya kış mıı yoor. Olmuyor kardeşim bende, zorla mı? Ben bir itiliyorum, bir iğreti geliyor kadının üstünde küfür. Küfür derken de özellikle son zamanlarda bayağı bir coşturulan "amk" küfrü. Biliyorum, yazım gitgide FRP'yi hayatında duymamış 60 yaşında bir köşe yazarının gençlerin bilgisayar oyunlarıyla ilişkisini anlattığı bir yazıya dönüşüyor. O kıvraklığı katamıyorum içine, belki de minik bir öğretmen kimliği düşüyor fikirlerime...

Neyse ne, şöyle bir yapmacıklık kastettiğim, sağa sola bakıyorum, gencecik hatunlar, nasıl güzeller, nasıl tatlılar, bıcır bıcır konuşuyorlar, sonra espriyi patlatacakken, konuyu bağlayacakken "ya bi amk senin ya, bi s.ktr git ya"yı yapıştırıveriyor cümlenin sonuna. Twit atarken, muhabbet ederken. 

Hayır ne biliyor musun? Söylerken tonu da tutmuyor. Sesin renginde, küfrün tonunda bile bir oturmamışlık var. Asıl biraz da itici duran bu. Test var ya bir tane; üçgen şeklindeki deliğe üçgen sokmaya çalışıyorsun; kadının küfrü o üçgene inatla dikdörtgen sokmaya çalışmak gibi. 

Burada yine "kadın"a karşıymışım gibi bir yanlış algı olmasın her zamanki yanlış algılara paralel. Burada aslında kadının naifliği, hanımefendiliği ve farklılığı, o parlaklığı gözüme çarpan ve yitmesin istediğim.

İnanın kızlar; kallavi bir "amk" patlatıyorsunuz ya cümlelerinize, vallahi yakışmıyor, billahi yakışmıyor. Öyle büyük bir yanlış ki, çevrenizdeki herkes yapıyor diye ortaklaşa doğru geliyor içinde bulunduğunuz alanda. Yok, yav cidden vazgeçin. Erkeğe bile yakışmaması gerekirken hadi biz bununla evrildik, bizde noktalama işareti, sizde hiç olmuyor. Yapıştırma duruyor, ekleme duruyor. 

Hele hele erkeklerin "üfff ne kafa kız, ahahah tavra bak, küfretti vahooy zahoooy" yanılgılarına hiç kapılmayın. Tabi ki tabii ki siz erkek öyle dedi, düşündü diye küfretmiyorsunuz, saptırmayalım konuyu ama ufak bir ayrıntı olarak o yanılgıya da düşmeyin diye ekledim son satırları.

Özet; küfür aslında iyi evrilirse çok güzel bir olgu, çok ucu açık bir komedi, dram boyutu. Lâkin sahte bir makyaja bulanmış gibi durduğunda irite etmenin en kolay yollarından biri...


Ana fikir; etme annem.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder